Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

sâmbătă, 3 august 2024

ATUNCI... (XV)

ATUNCI... (XV)


2015

Ana a murit în 2014, pe 16 august. Pe Ana am cunoscut-o pe facebook. A fost, mai întâi, o întâlnire virtuală, dar care ne-a unit puternic. Mai târziu am cunoscut-o și în realitate: deși firavă, extrem de ambițioasă; deși blândă, impresionant de energică. O energie pe care o transmitea și celor din jor. Când o vedeai, știai că totul se poate, dacă vrei, dacă-ți dorești cu ardoare și lupți, cu toată ființa, dacă te rogi. Pentru un ideal, pentru ceva sau pentru cineva. A ars precum o lumânare, drept, nemistuind, ducând lupta cea grea cu demnitate! Nu a dat înapoi, nu s-a plâns, ci, plină de speranță, a CREZUT! A NĂDĂJDUIT! Până în ultima clipă a vieții sale. S-a stins în ziua prăznuirii Sfinților săi dragi: Sfinții Martiri Brâncoveni. Și-i făcuse prieteni, dar nu-l uita nici pe Sfântul Grigorie Decapolitul în apropierea căruia își avea casa. La 6 luni după ce amurit, a apărut această carte, scrisă în amintirea ei. O carte-portret. Publicarea a fost gratuită, iar de scris - am scris-o rapid, în doar două săptămâni...

Ana...

Ana Predoiu-Iovan...

Un suflet drag, un înger pe pământ...


Absolventă a cursurilor de Master în Comunicare și comuniune eclesială în spațiul ortodox eclesial.

  

Lucrarea de disertație, coperta 1

 

Pagina de titlu a lucrării de disertație

 

Referatul coordonatorului științific

 




Masterată, cu competențe în realizarea monografiilor de biserici sau / și a altor monumente de arhitectură, pe lângă redactarea articolelor de presă (https://ortodoxiatinerilor.ro/citate-icoane-carti-poezii/poezii/18383-o-seara-ce-nu-o-voi-uita-prea-curand , https://ziarullumina.ro/documentar/sfintii-imparati-constantin-si-elena-in-traditia-poporului-roman-81595.html , https://ziarullumina.ro/interviu/ajutorarea-semenilor-prin-intoarcerea-la-traditii-92211.html , http://www.crestinortodox.ro/credinta/sfanta-cruce-traditia-poporului-roman-141885.html ,http://ziaruldevalcea.ro/2015/06/02/diana-si-gabriel-doi-tineri-ceramisti-de-exceptie-din-horezu/ , http://ziaruldevalcea.ro/2015/08/12/amintiri-cu-ana/ ,  http://ziuacreatorului.ro/cred-intru-unul-dumnezeu-pentru-ca-din-neinteles-face-intelesuri-tot-mai-mari-si-minunate/ , http://infopuls.ro/2016/03/14/credinta-singura-si-cea-mai-de-pret-avere-a-mea/ , http://www.timpuldevalcea.net/?p=19094  , https://www.voceavalcii.ro/41939-sfanta-cruce-in-traditia-poporului-roman.html, http://www.timpuldevalcea.net/?p=21890 , http://www.eurovalcea.ro/2019/10/11/nicoleta-enculescu-vise-poetice-depre-comuna-costesti/ , https://ziarullumina.ro/educatie-si-cultura/educatie/frumoasa-ora-de-religie-pe-care-n-am-avut-o-159737.html , Biserica cu sfinți din inima Capitalei a primit noi Moaște: ale Sfinților Gheorghe și Maria Magdalena – Evenimentul Zilei (evz.ro) , https://evz.ro/martisorul-sub-binecuvantarea-maicii-domnului-a-sfintilor-arhangheli-mihail-si-gavriil-si-a-sfantului-mucenic-gheorghe-purtatorul-de-biruinta.html , https://evz.ro/poezia-uneste-inimi-rugaciunea-inalta-sufletele.html , https://ziarulnatiunea.ro/2023/07/25/poezia-uneste-inimi-rugaciunea-inalta-sufletele/ , http://evz.ro/martisorul-sub-binecuvantarea-maicii-domnului-a-sfintilor-arhangheli-mihail-si-gavriil-si-a-sfantului-gheorghe-purtatorul-de-biruinta.html https://evz.ro/biserica-martisor-si-comunitatea-din-sudul-bucurestiului-o-istorie-straveche.html , , https://ziarulnatiunea.ro/2023/09/14/inceputurile-si-continuitatile-au-nevoie-mereu-de-binecuvantari/ https://ziarulnatiunea.ro/2023/09/17/parintele-mihail-tataram-1914-1996-fondatorul-bisericii-martisor-din-capitala/ ).

Sunt deschisă colaborărilor de genul acesta! Pe lângă meditațiile de limba și literatura română, în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională, Bacalaureat, admiterea la faclultate!




Apelul meu de suflet... Care, prin intermediul revistei „Lumea Credinței”, a ajuns la... sufletele a multor cititori...


Darurile pentru copiii de la Băbeni:

 

Mulțumiri mii!!!













 

Niciun comentariu: