Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

duminică, 26 martie 2023

Proza după imagine, concurs organizat de Agora ARTELOR - ediția martie 2023

 Proza după imagine, concurs organizat de Agora ARTELOR - ediția martie 2023

Sus inima, oameni buni! Prin credință și stăruință veți izbândi!,
- Te apăr eu de frig, bunică dragă! îi zise tânărul prinț bunei sale transformate într-un plăpând și gingaș ghiocel al primăverii, ce-și scosese capul înainte ca neaua să învelească, din nou, precum o plapumă, pământ și gând…
- Dragul bunicii, tu ai multe de făcut, ai o împărăție mare de condus, lasă-mă pe mine, aștept cuminte primăvara și-mi voi ridica cu îndârjire privirea spre Soare-Răsare – îi promise buna lui, desprinsă parcă dintr-o poveste.
- Uite, bunică, acum nu mai sunt prinț pământean, acum sunt un ghiocel, așa cum ești și tu. Brațele tale, iubirea ta m-au transformat într-un prinț al florilor de primăvară. Te voi ocroti, de-acum, chiar eu.
Privind la Soare-Răsare, cu obrajii rumeni de frigul ce pusese stăpânire pe întreaga zidire, bunică și nepoțel stăteau, neclintiți și demni, în picioare, nefrângându-se sub povara zăpezii mieilor. Credincioși unei grabnice reveniri la viață a naturii, înălțau, îndârjiți, din ce în ce mai tare, rugăciuni de îmbunare către Bunul Dumnezeu. Da! Natura întreagă avea să înflorească, dar stăruința în rugăciune era cea care avea să salveze Planeta de urgia ce se dezlănțuise în numai câteva ore. Privirile le ardeau de dorirea de a se întâlni cu viul, cu frumosul. Și atunci începură a cânta. Pricesne. Așa cum făceau odinioară, la biserica din sat, când Ghiocel era mic, de-o șchioapă. Și minunea avu loc! Din depărtare, de la Răsărit, se vedea sosind Primăvara, cu alaiul său de flori și bucurii, cu alaiul său de speranță și de viață; cu alaiul său de veșnice împliniri!
Sus inima, oameni buni! Prin credință și stăruință veți izbândi!
(264 de cuvinte) București, 11 martie 2023
______________________________
Felicitări
tuturor participanților și premianților!

Niciun comentariu: