Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

duminică, 26 martie 2023

PRINOS DE RECUNOȘTINȚĂ ȘI RUGĂCIUNE LA MAICA VIEȚII PENTRU VIAȚĂ

 PRINOS DE RECUNOȘTINȚĂ ȘI RUGĂCIUNE LA MAICA VIEȚII PENTRU VIAȚĂ

În zi de mare sărbătoare a întregii creștinătăți, când soarele își dăduse deja perdeaua de nori din față și privea, cu încântare, viața ce pulsa în fiecare fir de iarbă și petală de floare, pașii m-au purtat spre biserica mea de suflet – „Buna Vestire – Belu” din București, sector 4, al cărui hram era.
Străluminată de lumina credinței ce izvora din sufletele credincioșilor și se înălța, precum fumul de tămâie, la Tronul Celui de Viață Dătător și Mântuitor, biserica surâdea în adierea vântului de miresme aducător: miresme de recunoștință și de bucurie, de rugăciune și mulțumire. De bucuria Cuvântului transmis de Sus și cu smerenie primit. De bucuria certitudinii că da!, Sus, în Ceruri, avem un model de Mamă iubitoare, ce ne cuprinde pe toți și ne alintă la pieptu-i plin de rugăciune înlălțată pentru noi la Fiul Său iubit, Iisus. De bucuria dragostei fără de margini a Tatălui Ceresc.
În această atmosferă plină de har, gândurile Părintelui paroh Daniel-Alexandru Bărîcă s-au întors, nu în cele din urmă, cu recunoștință, la dascălii pensionari ai Școlii gimnaziale „George Bacovia” din parohie, dascăli ce-au ars precum o lumânare pentru învățăceii lor și cărora le-au oferit celor mici lumină din lumina sufletelor lor. Acestora, 11 la număr, Părintele paroh le-a acordat diplome de merit și câte un mic cadou, mulțumindu-le pentru efortul depus de-a lungul anilor, dar și pentru frumoasa și trainica colaborare cu biserica.
Și tot pe Calea Vieții, deschisă nouă, pământenilor, de Maica Domnului și pururea Fecioara Maria, prin primirea Vestirii Arhanghelului de bucurie aducător și nașterea-i preaminunată, tinerii frumoși ai parohiei au luptat pașnic pentru dreptul la viață al celor nenăscuți, participând cu entuziasm la Marșul pentru Viață, organizat de Asociația studenților pro-viață, în parteneriat cu Asociația România pentru viață și Arhiepiscopia Bucureștilor.
O zi minunată, o zi cu semnificații adânci, care parcă ne-a apropiat mai mult unii de alții, făcându-ne să simțim, cu adevărat, viața și frumusețea ei ca frați întru Hristos.
- a consemnat prof. Nicoleta Enculescu, București -




Niciun comentariu: