Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

joi, 9 mai 2024

„La mulți ani!”, costeșteni de Vâlcea! „La mulți ani!”, celor cu suflet de costeștean!

     „La mulți ani!”, costeșteni de Vâlcea! „La mulți ani!”, celor cu suflet de costeștean!

    „La mulți ani!”. costeșteni frumoși, oriunde v-ați afla: în Costești sau la lucru, în afara țării, ori viețuitori ai altor orașe ale României! ”La mulți ani!” și fie ca Măicuța Domnului, Izvorul cel de Viață dătător, să vă ocrotească, pace și sănătate sufletească și trupească să vă dăruiască! Îmi amintesc, cu drag, de zilele în care puteam participa și eu, alături de voi, la aceste clipe de sărbătoare! Tare îmi erau dragi acele clipe, care parcă nu se sfârșeau! Clipele se dilatau, în frumusețea și plăcutul ce mângâiau auzul, văzul și sufletul, devenind ore, orele se transformau în zile, zilele deveneau săptămâni. De fapt, era o zi: ziua voastră! Ziua noastră, a tuturor: fii și nepoți ai acestui leagăn de vis, ce ne-a fost și încă ne este casă și loc de relaxare (în vacanțe și concedii). ”La mulți ani!”, așadar, costeșteni! ”La mulți ani!”, celor cu suflet de costeștean!
P.S. Gândindu-mă la această zi, nu pot să nu-mi amintesc și de Ana! Ana Predoiu Iovan. Ana, care ne îndemna, frumos: „să zâmbiți mai mult și să-i faceți și pe alții să zâmbească”. Asta se străduia ea să ofere, tuturor: sprijin, încurajare și un zămbet venit din inimă, sincer! Așa mi-o amintesc, precum în fotografiile preluate de pe fosta sa pagină de facebook (cu mulți ani în urmă).
    La fel, îmi amintesc de cel ce a instituit această zi de sărbătoare a fiilor (și nepoților) Costeștiului Vâlcii - „La obrârșie, la izvoare”: domnul profesor de matematică, director al Școlii gimnaziale „Ferigile” din Costești și fost primar V. Popescu.











Domnul profesor Ion Lăcraru (biologie)  și domnul profesor (de matematică), director al Școlii gimnaziale „Ferigile” și primar al Costeștiului Vâlcii Vali Popescu:

Act de cinstire primit de domnul inginer Dumitru Bondoc, fiu al comunei:

de Izvorul Tămăduirii, în 2011, s-a resfințit biserica Grușetu, de către vrednicul de pomenire Gherasim - Arhiepiscopul Râmnicului. Alături de vrednicul de pomenire Gherasim, Părintele Mureșan Victor-Ovidiu:




Atunci (în 2011) am văzut, „pe viu”, costumul popular specific Costeștiului Vâlcii. Până atunci, doar în fotografii:



Peșterea Sfântului Grigorie Decapolitul și biserica Ovidenia:

Casă veche din Costești

Biserica Grămești:

Căminul cultural C.I.Popian

Biserica 44 de Izvoare


Troița din Mlăci


De la înălțimile Arnotei


Niciun comentariu: