Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

sâmbătă, 4 mai 2024

Hristos a Înviat! Bucurie sfântă!

 


Hristos a înviat!” Bucurie sfântă!



„Unul pe altul să ne îmbrățișăm! Să zicem «fraților» și celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere”, închinându-ne „Sfintei Învierii celei de a treia zi!”. Și precum se bucură de viață firul de iarbă în strălucirea de viață dătătoare a soarelui, și păsările cerului, așa să ne bucurăm și noi de biruința Vieții asupra morții! Fie ca Iisus Hristos, Lumina lumii, Cel ce cu moartea pe moarte a călcat și a treia zi a Înviat, să ne lumineze ființa, înțelepțind-o, curățind-o și dăruind-o cu sănătate, pace, îndelungărăbdare și împlinirea tuturor bunelor doriri! Să trăim în Lumină! Să fim fiii și fiicele Luminii, ca întru Adevăr să-L mărturisim cu bucurie pe Cel întru care Tatăl a binevoit!

„Hristos a înviat!”

Bucurie sfântă!


------------------------------------------------------------------------------------------

Această carte nu ar fi putut să apară dacă...


...nu ar fi existat Premiul Special pentru susținerea debutului editorial. Acordat de Președintele Fundației Culturale Vâlcea 1, domnul Emilian Frâncu.
Vă mulțumesc mult de tot, domnule Emilian Francu / Valentin Emilian Francu!


    Este prima carte care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Sale, mi-a apărut în decembrie 2009. Îndemnul de a publica cele scrise de mine i-l datorez doamnei preotese Georgiana Bărîcă. 
    

Fără binecuvântarea Părintelui meu duhovnic de-atunci, Preot paroh Petru-Dan Popa de la biserica Foișor din sectorul 3, Acatistul acesta nu l-aș fi putut include în paginile cărții. Vă mulțumesc frumos, Preacucernice Părinte!
P.S. După câteva zile de la primirea binecuvântării, am aflat că am fost admisă și la a doua facultate - Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.


Selecții din Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos




Un final semnat de fostul meu profesor de Conservarea patrimoniului cultural, de la Studiile Aprofundate de Etnologie și Folclor, domnul profesor (și fost Secretar de stat în Ministerul Culturii) Dr. Ioan Opriș










Niciun comentariu: