Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

sâmbătă, 22 iulie 2023

GÂNDURI DESPRE ANTOLOGIA LITERARĂ „FOCUL CEL NETRUPESC”, EDITURA „ȘCOALA ARDELEANĂ”

 GÂNDURI DESPRE ANTOLOGIA LITERARĂ 

„FOCUL CEL NETRUPESC”, APĂRUTĂ LA EDITURA „ȘCOALA ARDELEANĂ”

- ALCĂTUIRE REALIZATĂ DE DOAMNA MARIANA-ANISIA RĂBÎNCĂ -



Va fi o zi deosebită. Nu pentru că se situează între praznicul Sfintei Mironostițe și întocmai cu Apostolii Maria-Magdalena și cel al Sfântului Pantelimon. Sau poate tocmai pentru aceasta.
Când? Duminică, 23 iulie 2023.
Va fi un eveniment deosebit. Duhovnicesc, cultural, artistic.
Da, cartea unește oamenii! Unește artiștii. Pe micii-mari făuritori ai frumosului.
Poezia mișcă inimi.
Rugăciunea înalță sufletele.
Mulțumiri și
felicitări
celui ce a depus o așa muncă titanică pentru a desăvârși alcătuirea acestei antologii! A scrie poezie - sau literatură, în general - e cât se poate de simplu și firesc. Atunci când ai „inspirație”, iei stiloul, coala de scris și-ți notezi ideile, cizelându-le apoi, în minute, zile sau luni. Sau când muza dă mâna cu sufletul, devenind un tot, creezi adevărate capodopere. Pentru a realiza o astfel de antologie, trebuie să cunoști foarte multă literatură, să te axezi pe o anume temă, să cauți opere având acea tematică, să strângi în portofoliu ce îți place și ce sigur ar fi și pe placul cititorului, dar care să poarte și amprenta originalității/personalității tale, al alcătuitorului antologiei.
Mă bucur pentru această apariție în peisajul literaturii române, care aduce, printre altele, în fața cititorului, și creațiile Sfinților Închisorilor comuniste, lucru mai puțin cunoscut în vremea noastră.
Titlul antologiei, inspirat ales - FOCUL CEL NETRUPESC -, este o metaforă a Divinului străluminat, prin Cuvântul Întrupat, revărsat, din plin, în sufletele stihuitorilor cuprinși aici.


Niciun comentariu: