Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

luni, 19 iunie 2023

SFINȚII ROMÂNI, PRIETENII NOȘTRI

 SFINȚII ROMÂNI, PRIETENII NOȘTRI

În Duminica prăznuirii Tuturor Sfinților Români, copiii, tinerii, părinții și bunicii parohiei bisericii Buna Vestire – Belu din Protoieria Sector IV Capitală i-au cinstit, așa cum se cuvine, pe Sfinții Români, ocrotitorii neamului românesc. După ce s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos la Sfânta Liturghie, copii și tinerii au participat la un frumos atelier duhovnicesc, desfășurat în biserică. Ei le-au adus cântări și au realizat desene și icoane pictate pe sticlă cu Sfinții Români, în cadrul Atelierului organizat și desfășurat sub coordonarea preotului paroh Daniel-Alexandru Bărîcă și a doamnei preotese Georgiana Bărîcă. La Atelier a participat și Preacucernicul Părinte Lector Dr. Petre Sperlea, coslujitor la aceeași biserică.
În cadrul Atelierului, cei prezenți au demonstrat că știu unde se găsesc fragmente ale moaștelor Sfinților Români și ale celor ce au Sfinte moaște la noi în țară, începând, desigur, cu Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov și Sfânta Cuvioasă Maica noastră Parascheva de la Iași, realizând o hartă cu Sfinții din țara noastră, cu așezarea imaginilor Sfinților în locurile respective.
Un moment extrem de emoționant din cadrul Atelierului l-a constituit interpretarea baladei populare a Sfântului Constantin Brâncoveanu de către Daniel și Gabriel Nicolau, doi frați în vârstă de 9 și 10 ani, sub îndrumarea dirijorului corului bisericii, domnul Cătălin Iuga.
Bucuria zilei, a prăznuirii Tuturor Sfinților Români, a fost întregită de purtarea, cu mândrie, a costumelor populare de către cei prezenți la această frumoasă activitate.
A consemnat profesor Nicoleta Enculescu, București







Niciun comentariu: