Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

sâmbătă, 12 iulie 2025

Replică la o postare...

 

Replică la o postare...

Postarea a fost făcută aici: https://www.facebook.com/share/r/1G4ALBfQFQ/

De când am început să scriu (elevă fiind în clasa a XI-a), am scris și despre tărâmul de vis al vacanțelor copilăriei mele: Costești, județul Vâlcea. Sunt o nepoată a comunei, pe linie maternală (mama s-a născut acolo). Este unul dintre acele locuri binecuvântate de Dumnezeu pe pământ, cu oameni harnici, frumoși și răzbătători, neclintiți de valurile vieți; este un loc unde poți da mâna cu Îngerii și Sfinții și trebuie să treci, neapărat de trei ori, dacă ajungi acolo, la Mănăstirea Bistrița-Olteană, pe sub racla Sfântulețului (cum îi spun localnicii Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul). Ceea ce am scris despre aceste feerice locuri ale vacanțelor copilăriei mele și, ulterior, ale miniconcediilor, puteți urmări, de exemplu, aici: https://flacaraarzand.blogspot.com/2025/07/trovantii-din-costesti-judetul-valcea.html , https://flacaraarzand.blogspot.com/2025/05/amintiri-dintr-un-costesti-de-altadata.html , https://flacaraarzand.blogspot.com/2024/10/la-multi-ani-costesti-la-multi-ani.html etc.. Cele scrise pe blogul personal sunt strânse, alături de altele, în cărțile care mi-au apărut până acum: Spiritualitate și artă bisericească în comuna Costești, județul Vâlcea (2016, Tipografia Real, București), Un suflet drag, un înger pe pământ: Ana Predoiu-Iovan (2015, Editura Universitară, București), lucrarea mea de disertație de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” - București (2015, Oltenia de sub munte. Ansambluri iconografice și arhitecturale din comuna Costești, județul Vâlcea), Frânturi de gând (2022, Editura Universitară, București), Ghiozdănelul cu povești. Rădăcini (2024, Editura Universitară, București). Pentru că au fost publicate cu ajutorul financiar al cunoștințelor mele, cărțile au apărut într-un tiraj foarte mic, astfel încât nu au putut fi puse la vânzare și în librării. Cărțile le-am oferit cadou cunoscuților (rude, prieteni). Lucrarea de disertație încă nu a văzut lumina tiparului. 

În plus, Ana Predoiu-Iovan, prietena mea, când era președinta Asociației „Autentic Românesc”, promova meșterii și artiștii populari din zona Costești - Horezu, dar și pe producătorii locali. Din păcate, prietena mea a murit și tot ce a realizat ea nu se mai vede, nu se mai cunoaște, a trecut în uitare: 

Flacara arzand: Povestea Anei și a Asociației a cărei președintă era: Asociația Autentic Românesc 

( https:/?flacaraarzand.blogspot.com/2024/11/povestea-anei-si-asociatiei-carei.html )

Au scris despre comuna Costești și domnul profesor Nicolae Făulete, dar și unul dintre fiii satului - inginer Dumitru Bondoc. 

Să nu uităm de efortul depus de Asociația Kogayon, care  a ajutat la publicarea și lansarea lucrării domnului profesor Nicolae Făulete, prin oferirea chiar a unor exemplare gratuite costeștenilor!

Domnule Dan Negru, îmi puteți da o mână de ajutor pentru promovarea acestei zone prin publicarea cărților mele într-un tiraj mare, astfel încât să ajungă și în librării, să fie puse la vânzare, să fie promovate? Singură nu pot face lucrul acesta! Momentan, sunt pensionată cu gradul III de invaliditate și am o pensie din care nu-mi pot cumpăra nici măcar toate medicamentele de care am nevoie!

Niciun comentariu: