Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

joi, 23 februarie 2023

ATELIERELE BUCURIEI

 

ATELIERELE BUCURIEI







Într-o liniștită după-amiază de vacanță de iarnă, tineri și adulți (părinți și bunici) ai parohiei Buna Vestire Bellu din București, sector 4, au ales să lase pe mai încolo distracția pe o pantă de schi din țară și să participe la întâlnirea de suflet de la Atelierele organizate de Părintele paroh, Daniel-Alexandru Bărîcă, și de doamna preoteasă Georgiana Bărîcă. Ateliere de literatură, de muzică, de pictură pe sticlă și de lucru manual. Ateliere în cadrul cărora doamnele prezente au recitat copiilor poezii, copiii învățând versuri dedicate bunicilor, dar și despre rolul acestora în viața celor mici și de ce aceștia din urmă trebuie să-și iubească bunicii; ateliere în cadrul cărora cei mici, cu vârste cuprinse între 3 și 15-16 ani, au realizat pe sticlă desene pentru bunici; ateliere în care copii și bunică au cântat vechi pricesne; ateliere în cadrul cărora cei mici au învățat de la doamnele vârstnice să coasă pe etamină, să croșeteze.

A fost o întâlnire străluminată de emoția împărtășirii experienței personale celorlalți. A fost o întâlnire străluminată de bucuria învățării și reușitei unui nou lucru bine făcut. Împreună. Sub îndrumare, sau pentru a învăța pe cineva, cu drag, ceva.

Atelierele s-au deschis cu o mică rugăciune și cu binecuvântarea Părintelui paroh. În cuvântul de deschidere, Preotul paroh, Daniel-Alexandru Bărîcă, a subliniat faptul că „Îl lăudăm pe Dumnezeu nu doar prin rugăciune sau prin participarea la Sfintele slujbe, ci și prin realizarea de frumoase icoane”.

De asemenea, Preotul paroh a arătat că „toate activitățile ce se desfășoară în cadrul bisericii se realizează pentru a înțelege faptul că „părinții și bunicii – în mod special aceștia din urmă, anul acesta - trebuie să fie respectați, să fie iubiți, ajutați și înțeleși. Pentru că nu putem rămâne tineri și puternici toată viața, iar la vârsta a treia apar tot felul de probleme: de sănătate și de altă natură. De aceea, oamenii mai în vărstă au nevoie de sprijinul celor tineri. Nu numai prin vorbe, ci și prin fapte”.

Mulțumindu-le tuturor, atât copiilor, cât și adulților, pentru costumele naționale în care erau îmbrăcați, mulțumindu-le doamnelor din comitetul parohial și celorlalte doamne prezente la Ateliere, mulțumindu-le și părinților pentru prezență, Părintele paroh i-a îndemnat pe cei mici să realizeze icoane și desene frumoase, care urmează a fi prezentate într-o expoziție viitoare.

Au participat și s-au bucurat de buna desfășurare a Atelierelor 34 de copii și aproximativ 12 adulți.

Scopul acestor Ateliere? Desigur, dialogul între generații. Sau, cu alte cuvinte, prin aceste Ateliere, s-a urmărit ca tânăra generație să învețe să-și respecte înaintașii, să le acorde mai multă atenție, să-i iubească mai mult, să-i ajute, dar și să deprindă de la cei în vârstă priceperea și știința lor, credința lor.


A consemnat Nicoleta Enculescu – profesor de limba și literatura română și de limba latină la Școala gimnazială 84 – sector 3 și Colegiul Național „Octav Onicescu” – sector 4, București

Foto credit: presbitera Georgiana Bărîcă








Niciun comentariu: