Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

miercuri, 6 octombrie 2010

Ganduri de inceput de an universitar (2010/2011) la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" - Bucuresti. Indemnuri de minte si suflet


"A cerceta înseamnă a cunoaşte izvoarele teologiei, dar şi a te ancora şi în prezentul misionar al bisericii, şi de a te pregăti de viitor. Anul în care intrăm se află sub două puncte cardinale. Primul reprezintă anul Crezului în care suntem şi care ne aminteşte că teologia trebuie să fie mărturisitoare. Aşa au făcut-o Sfinţii Părinţi şi aşa trebuie să ne străduim să o facem şi noi. Anul 2011 este un an închinat, de către Sfântul Sinod, Sfintelor Taine ale Botezului şi ale Cununiei" (Preacucernicul Părinte Profesor Decan, Dr.Ştefan Buchiu, Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" - Bucuresti).

"Niciunui tânăr din învăţământul profan Scriptura nu este cel dintâi şi cel mai important obiect de studiu. De aceea sunteţi cu totul privilegiaţi. Voi sunteti samanta cea buna, care a avut sansa sa cada pe pamantul cel bun: Facultatea de Teologie, si toata lumea asteapta rodul lor. Se vorbeşte că vor veni vremuri când oamenii vor părăsi învăţătura sănătoasă şi vor căuta învăţători după poftele lor, care să le gâdile urechile. După cum ştiţi, au apărut multe învăţături, multe ideologii foarte frumoase, care gâdilă urechile ascultărilor. De aceea, un alt privilegiu este acesta de a vă forma într-o facultate teologică, unde în mod necesar vi se predă învăţătura sănătoasă şi unde sunteţi feriţi de învăţăturile acestea stricătoare de suflet" (Preasfinţitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop-Vicar al Patriarhiei Romane).

Niciun comentariu: