Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

duminică, 12 septembrie 2010

A venit... toaaaamnaaaa...




Cu regrete de... despartire, dar alaturi de voi, cu sufletul, in anul scolar 2010/2011

Dragii mei... fosti elevi (ai Scolii generale 81),

Va suna, in curand, clopotelul, pentru intaia voastra ora de curs din anul scolar 2010/2011. Vom pleca, fiecare din noi, profesor ori elev, spre culmile stiintei, pe carari de vis, in clipocit de ape cu unde stralucitoare, pe poteci de munte, prin paduri de fagi sau tei, descoperind, vrajiti, tainele Universului... Vom ajunge, impreuna, in final, la sufletul oamenilor de cultura ai neamului nostru, le vom cunoaste opera, prefacerea, vom asista la luptele lor pentru unitatea de limba si de neam si vom fi bucurosi de izbanda lor. Dar, mai ales, A NOASTRA! Incununata de laurii multumirii de sine, a multumirii celorlalti!
Sper sa iubiti valorile morale ale poporului nostru: Adevarul, Binele si Frumosul. Voi apartineti "Mioritei", v-ati nascut pe "piciorul de plai", intr-o "gura de rai"! Sper sa inaintati, cu demnitate si curaj, spre ZIUA DE MAINE, asa, frumosi si puri, cum sunteti AZI!
Va multumesc pentru flori, pentru zambete si pentru... zburdalnicia voastra!
Nu uitati limba romana!
Si... muuuult-muuuult spor la invatat, bafta la TEZE SI EXAMENE!
Raman, cu sufletul, alaturi de voi! Si va-ncurajez, chiar si de departe! (Sau poate... de aproape... Nu se stie!)
Iubiti-va (unii pe altii; parintii; profesorii) si fiti cuminti!


P.S. -uri...

Va doresc ca in viata voastra sa aveti exuberanta si placerea de a trai a domnei profesoare de limba si literatura romana (presbitera) Andreea-Ioana Petre, sa va eliberati de energiile negative numai la orele de sport (educatie fizica), sa calatoriti, daca nu cu pasul, cel putin cu gandul, prin munti si prin vai, asa cum ati invatat de la doamna de geografie Corina Gheorghias, iubind traditiile, valorile si costumul popular romanesc, sa aveti meticulozitatea si exactitatea faptelor doamnei profesoare de fizica Cristina Chise, echilibrul, seriozitatea, coloana vertebrala, gandul bun, intelepciunea si sufletul de aur al dumneaei, sa vedeti, in fiecare lucru descoperit in viata, o pata de culoare, bucurie, viata, sa deveniti adevarati maestri in domeniile alese, precum doamna profesoara de istorie Simona-Daniela Grigore, sa aveti darul bunatatii si al blandetii al doamnei profesoare de religie Eugenia Danciu, credinta ce v-o insufla dumneaei, pentru ca „Nihil sine Deo” (NIMIC FARA DUMNEZEU) nu se poate face, sa aveti un suflet de mama, precum doamnele institutoare/invatatoare, ori doamnele voastre diriginte.
In viata, "Primum non nocere" (Mai intai sa nu faci rau), "cave ne cadas" (ia seama sa nu cazi) de-acolo, de sus, de unde ai ajuns si ... "in dubiis astine" (abtine-te sa judeci daca ai indoieli).
Sa iubiti cartea, sa va faca placere sa cititi, pentru ca "muti magistri sunt libri" (cartile sunt niste profesori tacuti), iar "mens hominis discendo alitur et cogitando" (mintea omului se dezvolta invatand si cugetand).
Va doresc toate cele bune, ajutor si binecuvantari de la Cel Ce a facut Cerul si Pamantul!


Cu dragoste de dascal,
profesor de limba si literatura romana Nicoleta Enculescu, studenta anul II - Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" - Bucuresti

Niciun comentariu: