Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

luni, 12 februarie 2018

Vă rog, din suflet, să mă ajutați pentru a depăși acest hop! Vă rog să nu mă lăsați ACUM, la greu! Vă mulțumesc! Vă mulțumesc respectuos!Vă sărut Dreapta, Precucernici Părinți Profesori!
Doamne, ajută, stimați Profesori, colegi, cunoștințe și prieteni!
            Din nou apelez la dumneavoastră, cu o mare rușine în suflet, dar nu am altă cale de ales.
            Am fost operată, în 2012 și în 2014, pentru triplă artrodeză subastragaliană, supraastragaliană și pentru fractură de astragal - membrul inferior stâng, afectat de pareză de SPI și SPE - nerv sciatic. În 2008, am fost operată pentru condromalacie rotuliană, plică sinovială - genunchiul drept. În 2010, am fost operată pentru Hernie de disc L5-S1, prin Nucleoplastie percutană. În 2005, am fost diagnosticată cu nodul tumoral hipofizar laterosellar stâng. În 1998, am avut un accident prin cădere de la același nivel, dar soldat cu Pareză de SPE și SPI - nerv sciatic, membrul inferior stâng și Hernie de disc. În 2015, am fost diagnosticată și cu coxartroză - șold drept.
Am mai fost diagnosticată, în 2016, și cu osteoporoză, la nivelul gleznei membrului inferior stâng, dar și la nivelul șoldului.
                Mama este suferindă de diabet, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică dureroasă, nu i se închid două valve, ale inimii; are reumatism, artroză, osteoporoză; este operată de două ori de hernie de disc - prin metoda clasică -, trebuie s
ă mai facă o operație la ochiul stâng, pentru cataractă (la ochiul drept s-a operat în august 2015). Cel mai grav este că a ajuns la Urgență, la Terapie Intensivă, la Serviciul Cardiologie al Spitalului Bagdasar și este propusă pentru operație de bay-pass, pe care trebuie să o facă cât mai urgent posibil.
                Am o pensie de 428 lei / lună.
De-abia ne putem cumpăra medicamentele care ne sunt necesare. În fiecare lună, trebuie să scoatem câte 1000 de lei din buzunar pentru medicamente, ori chiar peste, dacă mai intervine ceva (răceală, infecție - cum mă confrunt de câteva luni bune: pielonefrită -, imagine nodulară hiperecogenă bine delimitată, hernie hiatală de dimensiuni medii). Avem nevoie de medicamente pentru inimă, pentru osteoporoză, pentru colesterol, pentru afecțiunile reumatice, neurologice, pentru adenomul hipofizar, pentru infiltrațiile în genunchiul operat (cu Hyalgan - 5 fiole / an, câte una pe săptămână -, ori cu HyalOne, 1 fiolă/an ), pentru osteoporoză. Gimnastica medicală și fizioterapia le-am cam abandonat - deși mi s-a spus să le fac constant, cât de des se poate -, pentru că mi-ar trebui iarăși bani: pentru transportul până la policlinică și înapoi acasă, pentru a le da mici atenții celor de-acolo. Știe foarte bine, oricine dintre noi, că altfel nu se poate!
                Am nevoie și de ghete ortopedice, cu toc de 2,5 cm, cu arc pe talpă și cu întărituri / plăcuțe de fier pe laterale (pentru a nu mi se răsuci și fracctura gleznele), fără de care mersul îmi este imposibil, ghete care se strică în 5/6 luni, pentru că mă încalț cu ele zi de zi, oriunde m-aș deplasa.
                O altă problemă (căreia nu-i găsesc soluții) este aceea cu Casa de Pensii: în urma câștigării în instanță a procesului intentat de liderul de sindicat, pentru ca profesorii să primească cei 25% reținuți din salariile lor, Școala gimnazială nr.81 din București a trecut la plata acestor diferențe salariale, cunoscute sub numele de ”hotărâri judecătorești”. Pentru că am predat la această școală, în perioada în care s-au reținut cei 25% din salariile bugetarilor, Școala m-a cuprins și pe mine în documentele sale contabile, în vederea restituirii  sumelor. Numai că, din păcate, m-au trecut (oare de ce? Nu-mi pot explica nici acum acest lucru!) ca angajata dumnealor, fără contract, 20 / 21 / 22 de zile - cât aveau lunile -, cu normă întreagă, exact în perioadele în care nu aveam voie să lucrez deloc (și chiar nu lucram), ori aveam voie să lucrez doar cu jumătate de normă și deja lucram în altă parte exact așa cum mă lăsa legea în vigoare. La cererea mea de corectare a înscrisurilor greșite, Școala a corectat doar erorile pentru trei luni, pentru restul nu vrea să mai facă lucrul acesta. Sunt luni bune, din martie 2012 până în decembrie 2015 în care s-au făcut astfel de greșeli, ce nu se vor corectate de către cei abilitați din școală. Deoarece am fost trecută ca lucrând cu normă întreagă, Casa de Pensii îmi tot trimite somații de plată, pentru a da înapoi pensia de invaliditate pe care o primeam în acea perioadă, pentru că - zic dumnealor - am lucrat cu normă întreagă. Deși eu nu lucram deloc ori lucram doar atât cât îmi permitea legea (jumătate de normă), nu și în plus.
                Cum aș putea rezolva această problemă? Nu am bani pentru a angaja vreun avocat, iar cei care mi-au fost recomandați și la care am apelat, după ce le-am prezentat situația, nu au mai dat niciun semn de viață. Nici măcar un ”nu pot să te ajut” nu mi-au zis / scris. De ce să plătesc greșelile altora, atâta timp cât am fost corectă și am lucrat legal sau nu am lucrat deloc?
                Cu toate că am fost repartizată, în data de 8 septembrie 2016, la Școala Gimnazială nr. 205 ”Adrian Păunescu” din București, sector 6, pe 9 ore de limba și literatura română, din cauza faptului că am fost în concedii medicale (între 16  și 20 ianuarie 2017, pe 25 și 26 ianuarie 2017 și între 21 - 23 februarie), unele dintre acestea neînregistrate de către conducerea școlii, directorul instituției de învățământ declarându-mă absentă nemotivată, unii părinți ai elevilor mei chiar fiind  puși să facă plângere la inspectorat că lipsesc nemotivat, am fost dată afară din această școală și transferată pe un număr de 8 ore, 4 într-o instituție și 4 în alta, așadar sub jumătatea de normă la care am dreptul legal. În această situație, salariul îmi scade foarte mult. În anul școlar 2015/2016, pentru 3 ore, câștigam aproximativ 125 de lei noi.
                În plus față de aceasta, una dintre școlile la care am predat începând cu luna martie a acestui an, deși, prin contractul individual de muncă, mi-a adus la cunoștință că îmi va înceta angajarea în unitate la data de 13 iulie, în extrasul REVISAL au scris că angajarea s-a încheiat la 17 iunie. Apoi, aici, în școală, am avut 4 ore / săptămână, însă au raportat la ANAF orele pe care le aveam pe săptămână ca fiind ore pe zi. Ori NU AM PREDAT 4 ORE/ZI, ÎN FIECARE DIN ZILELE LUCRĂTOARE ALE SĂPTĂMÂNII, CI DOAR 4 ORE/ SĂPTĂMÂNĂ. La solicitarea mea de a se corecta aceste înscrisuri eronate, am fost trecută cu 2 ore / săptămână în extrasul REVISAL. Culmea este că, la ANAF, au raportat 2 ore / zi (ceea ce este corect). Dar cum rămâne cu diferența dintre 2 ore / săptămână și 4 ore / săptămână, în defavoarea mea? Și cu perioada de angajare?
                Sunt cadru didactic calificat de limba și literatura română, cu media 8,57 la Concursul Național de Titularizare din 30 iulie 2013.
                Din data de 8 aprilie 2016, cea mai mare parte a costului transportului a suportat-o și o suportă financiar Preacucernicul Părinte Teodor Berbece, de la biserica Spitalului Panduri, din București. Restul, trebuie să plătesc eu... Sunt săptămâni în care, pentru că mama mea nu se mai poate deplasa, din cauza unor bătături la picior, precum și din cauza unor probleme neurologice și a celor cardiace și de diabet, trebuie să merg la cumpărături, să plătesc facturile curente (apă, electricitate, telefon) și astfel depășesc cu mult cei 200 de lei pe care îi primesc pentru tarnsport de la Preacucernicul Părinte Treodor Berbece. Uneori dau și 300 de lei / săptămână sau mai mult la taxi.
                Sunt licențiată in Filologie, specializarea Română-Franceză, cu Studii Aprofundate de Etnologie și Folclor, precum și licențiată în Teologie Ortodoxă, specializarea Didactică, dar și masterată în Comunicare și Comuniune eclesială în spațiul ortodox (Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” București).
                În toamna anului trecut (2016), fusesem admisă, în urma concursului de admitere, la Școala Postliceală Sanitară ”Sfântul Ierarh Nectarie”, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox București. Intrasem la specializarea Asistenți Medicali pentru Farmacie. Din păcate, a trebuit să renunț, deoarece nu m-am putut prezenta la toate cursurile și testele pe care ar fi trebuit să le dau, dar nici la practică. De ce? Din cauza transportului: nu am avut cu ce să plătesc taxiul, pe jos - cu mijloacele de transport în comun - neputând să merg (nu pot urca sau coborî scări, nu pot ajunge, de la mine, de-acasă, până la stația de metrou cea mai apropiată).
                Locuiesc, împreună cu mama mea, la curte, în sectorul 3, încălzirea făcându-se cu ajutorul focului cu lemne. Facem focul cu lemne, fără cărbuni, pentru că niciuna dintre noi nu suportă mirosul cărbunilor, ne sufocăm. Problema cea mai mare, acum, în această perioadă, este cum vom procura lemnele. Ne sunt necesare în jur de 7000  de kg...  Mă puteți ajuta, în vreun fel, pentru procurarea lemnelor? Și pentru refacerea sobei, care scoate fum în casă și are cahlele despărțite... Vă rog!!! Vă rog mult de tot!!!
                Pentru ca deplasările mele să nu mai depindă chiar atât de mult de taxiuri, cred că m-ar ajuta un scuter electric (cu 3 roți). M-ați putea ajuta și în  acest sens?
                M-ar putea susține cineva fiananciar pentru toate acestea?
                Mai am un vis: deoarece scriu - îmi place foarte mult să scriu! - proză, poezii, realizez chiar și monografii de biserici / monumente de arhitectură / ale comunităților rurale, doresc să-mi strâng într-un volum ceea ce am finalizat până acum, care să-mi apară. Însă, la orice editură aș merge, trebuie să plătesc, pentru numărul de exemplare în care doresc să-mi apară lucrarea... Nu am de unde să îmi susțin financiar apariția cărților... M-ați putea ajuta?
                Sunt dispusă să dau și meditații, la limba și literatura română, pentru a putea strânge un ban. Deocamdată, nu am găsit doritori.
               Săptămâna trecută (pe 6 februarie), am fost înștiințată de Către Casa de Pensii că trebuie să plătesc, în următoarele 15 zile, suma de 10987 de lei, pentru că am lucrat având gradul II de invaliditate și nu aveam voie lucrul acesta. Nu am lucrat din rea voință, ci pentru că nu am știut că îmi este interzis să lucrez cu acel grad de invaliditate și nimeni nu mi-a zis că nu am voie. Până acum, timp de 6 ani, din 2012, îmi opreau din pensia de gradul III de invaliditate. La început, în primele trei luni ale anului, mi-au oprit 62 de lei / lună, apoi din aprilie 2012 mi-au oprit câte 92 de lei în fiecare lună. Chiar și în luna ianuarie mi-au oprit 92 de lei.
              Vă rog, din suflet, să mă ajutați pentru a depăși acest hop: plata celor 10987 de lei către Casa de Pensii! Vă rog să nu mă lăsați  ACUM, la greu!

             Vă rog să distribuiți această rugăminte a mea tuturor prietenilor din lista dumneavoastră! Vă rog să le transmiteți rugămintea mea de a mă ajuta, cât mai urgent! De asemenea, în cazul în care cunoașteți patroni / directori de firme care are putea să mă ajute, vă rog să le vorbiți despre mine, rugați-i să mă ajute, ajutați-mă să ajung la dumnealor, spre a le transmite rugămintea personal. Vă mulțumesc, din suflet! Vă mulțumesc! Nădăjduiesc că nu mă veți lăsa! Să aveți, cu toții, zile senine, bucurii, sănătate și împliniri binecuvântate!
                 Am un card, la BRD, pe care, în anul universitar 2014-2015, primeam bursa: COD IBAN: RO59BRDE441SV99444804410; NR. CONT: 99444804410. Încă mai este activ, nu este desființat. Vă mulțumesc! Vă mulțumesc respectuos!
               
Cu sinceritate,
Nicoleta Enculescu, http://www.flacaraarzand.blogspot.com
                Vă mulțumesc!


Niciun comentariu: