Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

luni, 25 decembrie 2017

Vizită și dar minunat. 20 decembrie 2017

       Am primit în 20 decembrie cărțile din fotografie. Autoarea lor este doamna Aneta Pioara, fostă colegă de facultate (Facultatea de Filologie a Universității ”Hyperion” București, prima facultate, absolvită în 1999). Un om de o simplitate frumoasă, din sufletul căruia izvorăsc sclipiri de diamant. Nu! Nu este diamantul acela care trebuie șlefuit, ci este chiar șlefuit frumos, elegant, fără exacerbări.         
       Cărțile constituie un dar minunat, un dar de suflet. Care a stârnit numeroase aduceri-aminte... M-am bucurat de această vizită, îndelung dorită!!! Se pare că totuși distanța (București - Râmnicu Sărat) nu șterge prietenii, nu desparte suflete!     
       Precum Creangă, Mihail Sadoveanu și Tudor Arghezi, autoarea cărților, doamna profesoară Aneta Pioară dă savoare limbii, încântă sufletul, chiar dacă uneori în tonalități ironice. Însă e ironia aceea blajină, a omului din popor, care sancționează discret. 
       Tenace în a-și atinge idealurile, răbdătoare peste poate, cu credință și speranța într-un mai bine și mai frumos, în dreptate și adevăr, autoarea acestor cărți, doamna Aneta Pioara, profesor de limba și literatura română și de limba franceză, se confundă cu Vitoria lui Mihail Sadoveanu. 
       Respectă și promovează tradiția, respectă și promovează valorile istoriei și literaturii naționale, demonstrând o cunoaștere temeinică a culturii și literaturii naționale și universale.
       E o scriitură ce pulsează de viață, de viață autentic românească, inspirată de realitate, din propriile trăiri, sau pură ficțiune, în care noul / modernul și tradiția se îmbină armonios, în fraze nu atât de pretențioase, dar bine închegate, în versuri cuminți și pe-alocuri marcate de o dulce muzicalitate. 
       Vă invit, așadar, la lectură, dragii mei prieteni virtuali, mai puțin virtuali și... din viața reală!       Lectură plăcută!

Niciun comentariu: