Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

luni, 23 ianuarie 2017

Ziua Internațională a Scrisului de Mână! Să o serbăm și noi, zic!!!

 

       În mijloc de iarnă geroasă, când vacanța de Crăciun s-a prelungit puțin, iar concediul medical i-a luat locul, după o cunoștință... mai aspră cu gheața, suferind din pricina durerii, m-am apucat de recitit... Cărți... Orice... Numai să treacă timpul durerii... Hm... Iată ce am regăsit:

       ”Copilul se naște curios de lume și nerăbdător de a se orienta în ea. Literatura care îi satisface această pornire îl încântă (...); ca să fie opere de artă, scrierile pentru copii și tineret trebuie să intereseze și pe oamenii maturi și instruiți. A ieși din lecturi cu stimă sporită pentru om, acesta e secretul marilor literaturi pentru tineret.” (George Călinescu)

       ”Tainice izvoare se mai găsesc în adâncul inimilor noastre! Atunci când sunt dezlănțuite de ceva văzut sau nevăzut, sau ajunse aievea prin puterea închipuirii noastre, simțămintele ne învăluiesc întregul suflet, îndemnându-l să îmbrățișeze cu nespusă patimă dorul cel mai aprig. În asemenea clipe, lipsa ajunge ceva de neîndurat.” (Daniel Defoe - ”Robinson Crusoe”)

        ”Răul de care ne ferim mai mult și ni se pare mai înspăimântător devine de multe ori portița mântuirii noastre și adesea singura prin care putem scăpa de nenorocirea în care ne aflăm.” (Daniel Defoe - ”Robinson Crusoe”)

  
       ”O inimă bună nu-i niciodată mândră.” (Hans Christian Andersen - ”Rățușca cea urâtă”) 
   
       ”Poveștile cele mai minunate ies din viața de toate zilele.” (Hans Christian Andersen - ”Fata din soc”)

       ”Zilele (...) m-au învățat ce neîndoielnică e fericirea, ce pieritoare e bogăția; dar ele m-au învățat, de asemenea, că în pieptul celor viteji se află o comoară ce nu poate fi nimicită, și anume cinstea, și că steaua strălucitoare a slavei nu piere odată cu fericirea. Soarta mi-e pecetluită; de-ar fi să pierd o coroană, cinste și slavă, pe voi vă aleg!” (Wilhelm Hauff - ”Povestea despre prințul cel neadevărat”)

       ”Oricine se roagă din toată inima și cu dorința fierbinte de a căpăta vreun lucru poate fi sigur că rugăciunea îi va fi împlinită.” (Mark Twain - ”Din copilărie”)

  


Niciun comentariu: