Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Mă bucur pentru această diplomă, deși e doar una ”de participare”. Dar, pentru că a fost a 4-a sau a 5-a acordată, eu, personal, o iau ca pe o mențiune.
Totuși, îmi pare rău că, de-aici (organizare, comisie de corectare, juriu de acordare a premiilor), a lipsit tocmai cine trebuia să participe: acel profesor, Preot la rându-i, care a introdus, ca disciplină (chiar și opțională), studiul operei Pr.Acad.Dumitru Stăniloae, în Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București. De fapt, datorită acestui curs m-am și înscris la concurs.
Sper ca de anul viitor să facă parte și Preacucernicia Sa, Părintele profesor Gh. Holvea, din comisia acestui concurs. Sau - de ce nu?!? - să organizeze un astfel de concurs la nivel național, cu participare atât din mediul universitar teologic, cât și liceal (pentru că și la liceu, în cadrul orelor de limba română, cel puțin, încă din clasa a IX-a elevii fac cunoștință cu opera Părintelui Acad. Dumitru Stăniloae - manualul de limba și literatura română de la Editura CORINT, pp.207-209 -).
Vă mulțumesc pentru acest curs, Preacucernice Părinte Profesor!

Niciun comentariu: