Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

marți, 31 august 2010

De fiecare data ma-ntorc, cu gandul si cu pasul, AICI

Unde "aici"? Aici, in Valcea, mai exact in Costestii de Valcea, pe taram de leagan si vis, unde esti mai aproape de Ingeri, de Sfinti, de Sfantuletul (Preacuviosul Parintele nostru Grigorie Decapolitul) care niciodata nu te lasa "de izbeliste", ci se roaga penru tine neincetat, chiar daca tu "nu vezi". Insa NU TREBUIE -neaparat- se vezi, ci sa simti. Cu sufletul, cu inima, cu tot ce-i mai viu si pur in tine. Atat! Caci restul -binecuvantari, bucurii, mangaieri duhovnicesti- vine de la sine.
AICI e-o lume minunata, o lume intr-adevar binecuvantata! Si... parca si natura e ... "mai altfel", verdele copacilor, al ierbii, are o stralucire aparte, cantecul pasarelelor e mai dulce, susurul apelor e (mai) melodios... Natura ii aduce slava lui Dumnezeu, Cel ce a facut Cerul si Pamantul si care a oranduit ca AICI, pe aceste meleaguri, sa vietuiasca OAMENI ai rugaciunii, OAMENI HAR(N)ICI, truditori in ogorul culturii si al spiritualitatii romanesti, OAMENI care stiu si aduc linistea, calmul in sufletele celorlalti. Este, AICI, la Sfanta Manastire "Bistrita Olteana", Preacucernicul Parinte Arhimandrit VENIAMIN MICLE. Un OM care, o data ce te cunoaste, nu te mai uita. Un OM cu o memorie extraordinara, un OM cu o voce blanda, cu un cuvant ce te imbarbateaza in orice clipa ai avea nevoie. Un OM al Bisericii, facut pentru Biserica, nascut pentru a ne indrepta pe toti, cu mic, cu mare, pe calea MANTUIRII.
Cand il puteti gasi? Oricand. Insa, in special in saptamana aceasta (30 august - 4 septembrie), cand este "de rand" la biserica mare a manastirii.
Cautati-l! Nu se va supara!
Incercati sa-l cunoasteti! Nu aveti ce pierde! Din contra: NUMAI de castigat!

semnat: o nepoata a comunei Costesti, judetul Valcea: EU, Nicoleta Enculescu

Niciun comentariu: