Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

Primind o iconiță și binecuvântări de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al B.O.R.

duminică, 23 mai 2010

Intrebari ale copilariei...

1.

De ce sunt stele pe cer?

(Selene, 9 ani)

Stelele stralucesc pe cer, pentru Bunatatea si prezenta de netagaduit a lui Dumnezeu, pentru a-i face pe oameni sa se roage mai mult, cu lacrimi adevarate, pentru ca oamenii sa plece genunchi smerit in fata icoanelor si sa-si ceara iertare, atunci cand gresesc.
Stelele sunt lacrimile oamenilor, care se inalta la Cer, la picioarele Tronului Celui Atotputernic si Multindurat. Sunt lacrimi de pocainta sau de multumire. Sunt lacrimi pe care le varsam atunci cand dam de vreun necaz si Ii cerem ajutorul Bunului Dumnezeu, Maicutei Sale, Sfintilor bineplacuti ai lor.

2.

Dumnezeu este chiar peste tot?

(George, 10 ani)

Da, pe Dumnezeu, chiar daca nu Il vedem, Il simtim la tot pasul, printr-o vorba buna primita din partea celor de langa noi, printr-o nota buna obtinuta la scoala, printr-un cadou primit de la ceilalti, rude ori prieteni. Chiar si in apostrofarile profesorilor, invatatorilor, parintilor Il intalnim pe Dumnezeu, pentru ca, prin graiul lor, primim sfatul cel bun, intelepciunea din Cer; chiar si atunci cand suntem bolnavi. Dumnezeu este in preajma noastra tot timpul, ne poarta de grija mereu.
Pe Dumnezeu Il intalnim in fiecare picatura de ploaie, in fiecare raza de soare sau de curcubeu, in fiecare clipa, din zori si pana-n seara...
Iubiti-L pe Dumnezeu si va inchinati Lui, caci Mare este Dumnezeu, "Carele face minuni"!

- va continua -

Niciun comentariu: